1. خانه
  2. بانک اطلاعات عکاسان خارجی
  3. راجو رایی
راجو رایی عکاس خارجی │ پایگاه عکس چیلیک www.chiilick.com

راجو

رایی

۱۹۴۲/۱۲/۱۸

راجو رایی در دهکده‌ای کوچک در Jhang که اکنون بخشی از کشور پاکستان است متولد شد.
او عکاسی را بعد از این‌که یکی از عکس‌هایش در مجله تایمز در سال ۱۹۶۶ چاپ شد جدی گرفت: “چاپ آن عکس یک تلنگر بود تا به عکاسی روی بیاورم. من نمی‌خواستم عکاس شوم”
او عکاسی را با یک دوربین جعبه‌ای(Box Camera) که برادرش به او هدیه داده‌بود، آغاز کرد. او در سال ۱۹۷۷ توسط Bresson در یک نمایشگاه در پاریس کشف شد و سپس از او دعوت شد تا به عضویت آژانس عکاسی Magnum درآید. تا قبل از آن رایی به عنوان ادیتور عکس در هفته‌نامه خبری “Sunday” در کلکته کار می‌کرد.
در طول ۱۸ سال عکس‌های رایی عکس‌های کاملی از اوضاع و اخبار هند ارائه کرد.

برخی از نمونه آثار

از شاخص‌ترین عکس‌های رایی، عکس‌های مربوط به فاجعه نشت ضایعات سمی در بی‌هوپال هند بود. او درست چند ساعت بعد از حادثه به آن‌جا رسید و مجموعه کاملی از قربانیان این حادثه تهیه کرد: “وقتی انجمن حمایت از محیط زیست درخواست برپایی نمایشگاه را به من داد فکر کردم این فرصتی برای نمایش وضعیت نجات‌یافتگان و تلاش هر روزه‌ی نسل‌های بعدی آن‌ها برای نجات است.” عکس‌های این مجموعه در یک کتاب و سه نمایشگاه در اروپا، آمریکا، هند و آسیای جنوب شرقی ارائه شده‌است.
رایی از همزیستی بین گذشته و حال هند عکاسی می‌کند، در عکس‌های او تناسب و هم‌وزنی دیداری در موضوعات مختلف مشاهده می‌شود. بسیاری معتقدند رایی فقط یک موضوع برای عکس‌هایش دارد و آن هند است. در حالی‌که عکس‌های او گواهی می‌دهند که لایه‌های زیادی از واقعیت در آنها وجود دارد. انسان، طبیعت، ساختمان‌ها لایه‌های این عکس‌ها هستند که بر هم پیشی می‌گیرند. کارهای او معمولا از یک موقعیت پیچیده بیرون کشیده‌می‌شود: “وقتی از فضا و لحظه‌ای عکس می‌گیرم باید چنان با سادگی و صداقت این کار را بکنم که اگر بخواهم زندگی را به آن برگردانم درست در همان لحظه و بی‌هیچ مکثی زندگی جریان پیدا کند.”
رایی در سال ۱۹۷۱ جایزه پادمشری(Padmashree) را دریافت کرد که از بالاترین جوایزی بود که در هند به یک عکاس داده‌شد. علاوه بر جوایز زیادی که رایی برنده شد توانست نمایشگاه‌های متعددی را در لندن، پاریس، نیویورک، هامبورگ و بسیاری از شهرهای دیگر جهان برپا کند. عکسهای او در بسیاری از مجلات و روزنامه‌های مطرح جهان نیز به چاپ رسیده‌است.

گردآوری: ملیحه فرهادی
مترجم: زهرا درمان

عکاسان ایرانی

عکاسان بین المللی

فهرست