1. خانه
  2. اخبار
  3. سایر خبرها
  4. به پاسداشت « روز عکس تاریخی » در یونسکو برگزار شد

به پاسداشت « روز عکس تاریخی » در یونسکو برگزار شد

به پاسداشت « روز عکس تاریخی » برنامه هایی چون سخنرانی اساتید و کارشناسان همراه با گشایش نمایشگاه عکس در مرکز ملی یونسکو در ایران برگزار شد
  مراسم گرامیداشت روز عکس های تاریخی ایران  در روز چهارشنبه  ۲۴ آذرماه ۱۳۹۵ در سالن اجتماعات کمیسیون ملی یونسکو در ایران برگزار شد.
به گزارش پایگاه عکس چیلیک ، همزمان با این مراسم به‌منظور تاکید بر لزوم نگهداری از این میراث با ارزش نمایشگاهی از عکس های تاریخی ایران در عصر قاجار در کمیسیون ملی برپا شد و در این نمایشگاه عکس هایی از لوئیجی مونتابونه و آنتونیو جینوزی  شامل موضوعاتی نظیر  ابنیه، زندگی روزمره و پرتره  ؛ در سالن اجتماعات ارائه شد.
در ابتدای مراسم دکتر خادمی معاون کمیسیون ملی ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان اظهار داشتند مجموعه های عکس معرف تاریخ و فرهنگ هر ملتی هستند و یونسکو همواره از حفظ میراث دیداری شنیداری حمایت کرده زیرا در جهان امروز مجموعه های عکس معرف تنوع فرهنگی ملت ها هستند.« روز عکس تاریخی » در یونسکو
ایشان با توجه به عضویت ایران در شورای اجرایی یونسکو اظهار امیدواری کردند که پیشنهادات مناسبی با یونسکو ارائه شود و تعیین روزی بعنوان روز جهانی عکس های تاریخی را  در این راستا قابل بررسی دانستند که می بایستی کار کارشناسی نسبت به ان صورت پذیرد. متعاقبا اقای دکتر فرهاد اعتمادی مدیر گروه ارتباطات کمیسیون ملی با معرفی تاریخچه و اهداف برنامه حافظه جهانی اظهار داشتند در چارجوب این برنامه ثبت میراث مستند با ارزش جهانی از سال ۱۹۹۷ شامل تسخه های خطی،مجموع های فیلم و عکس و میراث دیجیتال اغاز شده که تاکنون ۳۴۸ اثر ثبت جهانی شده که در بین آنها می توان از نخستین کتاب چاپی جهان و یا نخستین کتاب چاپ شده در اروپا (انجیل گوتنبرگ) و نخستین ثبت صوتی صدای انسان در جهان نام برد.« روز عکس تاریخی » در یونسکو ایشان سپس به معرفی  تعدادی از مجموعه  های عکس و فیلم ثبت شده از جمله مجموعه بایگانی: Saemaul Undong (کره جنوبی-۲۰۱۳) و بایگانی عکس ها و فیلم های سازمان ملل از پناهندگان فلسطینی (UNRWA-2009) و مجموعه  فیلم ها و عکس های ایتالیا در دوران فاشیزم (ایتالیا-۲۰۱۳) و مجموعه عکس های آمریکای لاتین در قرن نوزدهم (ونزوئلا-۱۹۹۷) پرداخته و اظهار امیدواری کردند که مجموعه های عکس از ایران نیز ثبت جهانی شوند.

استاد ملک قاسمی سخنران بعدی بودند که به معرفی ملک قاسم میرزا و نقش او در عکاسی ایران پرداختند که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.
پس از ایشان دکتر سمسار پژوهشگر  و عضو کمیته ی حافظه ملی جهانی که سالهاست در آلبوم خانه ی کاخ گلستان به پژوهش مشغول می باشند در ارتباط با اهمیت آلبوم خانه ی کاخ گلستان در ایران و جهان سخنرانی کردند.
ایشان تاکید کردند  این مجموعه پس از مجموعه موجود در انگلستان نفیس ترین مجموعه عکس در جهان می باشد که قطعا قابلیت ثبت جهانی را دارد. سخنرانی دکتر جعفری عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی مذهب حول محورآخرین یافته ها در ارتباط با جینوزی عکاس ایتالیایی قرار داشت .
نسرین ترابی پژوهشگر تاریخ عکاسی ایران نیز به معرفی آنتونیو جینوزی (ماترا-ایتالیا ۱۸۱۸-۱۸۷۶ تهران) پرداخته و اظهار داشتند او از نظامیانی است که برای آموزش سپاهیان ایران به دربار ناصری آمد و در ماموریتی به مشهد و در خدمت سلطان مراد میرزا حسام السلطنه حاکم مشهد برای امنیت شمال شرق ایران در آمد .
در حین این ماموریت که در سال ۱۸۵۸ = ۱۲۷۵ ق رخ داد او عکس هایی از مجموعه ی حرم رضوی و چند شهر بین راه گرفته است . آلبوم ۳۰۴ موجود در کاخ گلستان حاوی ۲۲ قطعه عکس از این سفر است . این عکس ها قدیمی ترین عکس های مذهبی جهان شناخته شده اند .
« روز عکس تاریخی » در یونسکوسپس مژگان طریقی پژوهشگر تاریخ عکاسی ایران به معرفی مجموع عکس های لوئیجی مونتابونه از ایران پرداخته و اظهار داشتند لوئیجی مونتابونه هنرمند عکاس، از خاندانی بود که همگی به شغل عکاسی اشتغال داشتند.
وی مهمترین عضو این خاندان بود که عکاسی را در شهر تورین ایتالیا جان تازه ای بخشید. ایشان در سال ۷۷-۱۲۷۶ قمری معادل با سال ۱۸۶۰ میلادی استودیوی عکاسی خود را در تورین گشود.
پس از رونق گرفتن کارش، شعبه هایی از عکاسخانهْ خود را پس از سال ۱۸۷۰، در شهرهای میلان،‌ فلورانس و رم گشود. او در سال ۱۸۶۲ به عنوان عکاس؛ به همراه هیاتی که برای شروع روابط دیپلماتیک میان ایران و ایتالیا به کشور ایران آمد.
چندین آلبوم از عکس های او از ایران برجای مانده است.
در پایان این مراسم دکتر محمد ستاری عضو هیات علمی دانشگاه تهران ضمن بررسی تایخ عکاسی در ایران به معرفی پژوهش های مستشرقین و پایان نامه های دکتری در خارج از کشور درباره عکاسی در ایران پرداخته و اظهار داشتند: در شرایط کنونی غالب محققان خارجی به یافته های پژوهشگران ایرانی رجوع می کنند.
این مراسم با تقدیر از سخنرانان و  افتتاح نمایشگاه عکس دقایقی پیش از ظهر پایان یافت.
عکس ها: مرضیه میاری
پیشین
نمایشگاه عکس تئاتر « ردیف آخر » در نگارخانه کیاوش
پسین
مهلت شرکت در فراخوان عکس فرش فراهان تمدید شد

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست