1. خانه
  2. اخبار
  3. سایر خبرها
  4. اختتامیه جشنواره تجسمی اردبیل و برگزاری کارگاه آموزشی

اختتامیه جشنواره تجسمی اردبیل و برگزاری کارگاه آموزشی

جوانان اردبیل در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان این استان به موفقیت دست یافتند.
اختتامیه بیست‌ویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با معرفی برگزیدگان خود، در روز پنجشنبه ۲۰ شهریورماه جاری به کار خود پایان داد.
به گزارش " پایگاه عکس چیلیک "(Chiilick.com) به نقل از دبیرخانه جشنواره، بیست و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با معرفی برگزیدگان در رشته‌های طراحی، نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، حجم، عکاسی، پوستر، تصویرسازی و کاریکاتور در مراسم اختتامیه ساعت ۱۷ روز پنجشنبه ۲۰ شهریورماه در مجتمع فرهنگی، هنری فدک اردبیل به کار خود پایان داد.
عبدالرحمان مجرد؛ مسئول مرکز آموزش حوزه هنری استان اردبیل در این باره اظهار داشت: هنرمندان جوان و فعال حوزه هنری استان اردبیل با درخشش و کسب عناوین متعدد در این جشنواره ثابت کردند که از توانایی بالای هنری برخوردار هستند. ایشان در بیان گزارش نتایج این جشنواره در بخش عکاسی: فیاض بهپور را موفق به کسب مقام نخست، سجاد دادپور را موفق به کسب مقام سوم دانست.

اختتامیه جشنواره تجسمی اردبیل و برگزاری کارگاه آموزشی

داوری نهایی این جشنواره را در بخش عکاسی مسعود زنده روح کرمانی، فرهاد سلیمانی و اسماعیل عباسی برعهده داشتند.

همچنین همزمان با آخرین روز این جشنواره، نشستی با عنوان «خوانش عکس» صبح پنجشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۳ توسط اسماعیل عباسی در اردبیل برگزار شد.
اسماعیل عباسی، استاد دانشگاه و مولف دایره‌المعارف عکاسی ایران، در نشست تخصصی «خوانش عکس» که در چهارمین روز برگزاری بیست و یکمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در دانشگاه علامه طباطبایی اردبیل برگزار شد، گفت: «بهتر است همه عکاسان برای عکس‌های خود عنوانی را مشخص کنند تا عکس‌ها شناسایی شوند. عنوان عکس در معنا کردن عکس موثر است البته برخی عکاسان کلمه «بدون عنوان» را زیر عکس خود می‌گذارند که در حالت عکس‌های حرفه‌ای برای جلوگیری از محدود کردن مخاطب است. تاکید می‌کنم برای عکس‌هایتان عنوان انتخاب کنید، در غیر این صورت تاریخ و مکان عکس و نام خود را در گوشه عکس ثبت کنید.»
عباسی در این نشست که با حضور جمعی از عکاسان جوان برگزار شد، اظهار کرد: «عکاس باید بتواند آنچه که در ذهن و فکرش است را به مخاطب انتقال دهد. این حرف که «عکس نیاز به شرح ندارد»کاملا اشتباه است زیرا عکس تنها با یک حس بینایی سر وکار دارد و در واقع چهار حس دیگر انسان ارتباطی با دیدن عکس ندارد. این مسئله به معنای این است که عکس همه چیز را نمی‌تواند بیان کند.» این استاد دانشگاه، نشانه ها را در عکاسی به سه قسمت تقسیم کرد:

اختتامیه جشنواره تجسمی اردبیل و برگزاری کارگاه آموزشی

الف) نشانه‌های قراردادی: این نشانه ها در الفبای عکاسی وجود دارد و این قرارداد‌ها به خواندن عکس کمک می‌کند، نظیر رنگ قرمز در چراغ راهنمایی که علامت ایست و رنگ سبز که علامت حرکت است.
ب) نشانه های شمایلی: همان قانون کپی برابر با اصل است که مصداق آن شناخت انسان‌ها از روی کارت‌های عکس‌دار آنهاست.
ج) نشانه های نمایه ای: به معنای این است که پدیده‌ای نشانگر پدیده دیگر در عکس باشد بطور مثال: دود در عکس به معنای پدیده آتش است.
اسماعیل عباسی که جزو داوران بیست و یکمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان انتخاب شده بود، با توضیح و تفکیک: نقد، توصیف، زیبایی شناسی، تفسیر و ارزیابی عکس به سخنان خود پایان داد تا در ادامه فرهاد سلیمانی یکی دیگر از اعضای هیات داوران، بصورت گفتگو و گپ، کارگاه را مدیریت کند.
هنرمندان جوان در رشته عکاسی؛ از بازارچه سنتی و تاریخی اردبیل، دریاچه شورابیل و روستای سقزچی و با حضور مسعود زنده روح کرمانی، بعنوان داور سوم برای شرکت در بخش رقابتی این جشنواره عکاسی کردند.
در بخش عکس این جشنواره: فیاض بهپور از اردبیل موفق به کسب مقام نخست، شایان جوان خوشدل از تهران کسب مقام دوم و سجاد دادپور از اردبیل موفق به کسب مقام سوم شدند.
بیست و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از سوی دفتر هنرهای تجسمی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر از ۱۷ تا ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۳ در اردبیل برگزار شد.

پیشین
پنجمین جشنواره فیروزه در تبریز، برگزیدگان خود را شناخت
پسین
پنجمین جشنواره « فیروزه » در تبریز به بار نشست

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست