1. خانه
  2. بانک اطلاعات عکاسان خارجی
  3. آگوست ساندر

آگوست

ساندر

۱۹۶۴/۰۴/۲۰
۱۸۷۶/۱۱/۱۷

آگوست ساندر عکاس مستند ساز و معروف ترین پرتره پرداز آلمانی در قرن بیستم معرفی شده است
ساندر در 1876 به دنیا آمد و از سن کم درکنار پدرخود در معدنی مشغول کارشد. در همان اوان ، به عکاس منظره پردازی برخورد که قصد داشت از منطقه پیرامون معدن عکس بگیرد . ساندر ضمن کمک به او ، بر آن شد که عکاسی را به عنوان کار آینده خود برگزیند . او با عزمی راسخ که خاص شخصیت وی بود، تصمیم گرفت یک دوربین تهیه کند و هنر عکاسی را طی اوقات فراغت خود فرا بگیرد. با حمایت اکراه آمیز خانواده ی خود و به کمک عموی ثروتمندش ، موفق شد یک دوربین قطع 18*13 سانتیمتر بخرد و وسایل تارکیخانه ای را که در کلبه ی کوچکی در مجاورت یک انبار غله برپا کرده بود، فراهم سازد. نخستین مدل های ساندر اعضای خانواده اش بودند و تصاویر منفی دسته جمعی زیادی از آنان تهیه می کرد.
نخستین عکس های خود را هنگامی به فروش رساند که همکارانش در معدن به او سفارش دادند که از روی عکس دسته جمعی آنان ، 70 نسخه برایشان چاپ کند. او خیلی سریع شهرت یافت و به زودی جوانان آلمانی که می خواستند به آمریکا مهاجرت کنند و مایل بودند یادگاری برای خانواده خود برجای گذارند ، سفارش های متعددی برای گرفتن تکچهره به او دادند.

برخی از نمونه آثار

ساندر در 1896 به عنوان سرباز مشمول خدمت وارد ارتش آلمان شد و پس از پایان خدمت نظام خود به سراسر آلمان سفر کرد و نزد بزرگ ترین عکاسان به کار آموزی پرداخت و بدین ترتیب تبحر در عکاسی معماری و تبلیغاتی را به سایر قابلیتهای خود افزود.
پس از آنکه در 1901 ازدواج کرد، آلمان را ترک گفت و ساکن اتریش شد و در آنجا نخست به عنوان دستیار عکاس به کار مشغول شد و پس از آن عکاسخانه خود را دایر کرد. به سبب آزمایشهایی که بر روی فنون رنگ های طبیعی انجام داد، موزه ی لایپزیگ تعدادی از عکس هایش را خرید و جوایزی نیز به مناسبت نمایشگاه های بین المللی به او اعطا گردید.
در 1909 به دلیل بیماری پسر ارشدخود به کلن رفت و در آنجا عکاسخانه جدیدی را دایر کرد. ساندر دریافته بود که محیط عکاسخانه ، محدود کننده ی آزادی عمل فردی است و تصور می کرد که یقینا می توان مشکلات فنی را که در خارج از عکاسخانه مطرح می شود حل کرد. با پی گرفتن این تلقی با دوچرخه ی قدیمی و ساکی که مالامال از وسایل عکاسی و نمونه کارهایش بود ، روزهای آخر هفته گردش هایی را انجام میداد و به جست و جوی موضوعات تازه می رفت و یکسالی را صرف عکاسی از چارچوب زندگی عادی مردم روستای وستروالد کرد .
با به قدرت رسیدن نازیها موقعیت زاندر متزلزل شد و ساندر و خانواده او کلن را ترک گفتند و اوقات خود را صرف موضوعاتی که چندان بحث برانگیز نبود کرد و به عکاسی ازمناظر پرداخت.
نخستین کتاب ساندر با عنوان: ” چهره زمان ما ” در سال 1929 منتشر شد. این کتاب شامل شصت پرتره منتخب از مجموعه ی پرتره هایش از مردم قرن بیستم بود. در این مجموعه هدفش نشان دادن قشرهای مختلف اجتماع در زمان جمهوری وایمار بود. مجموعه اش به هفت بخش تقسیم می شود: کشاورز، تجار ماهر، زنان، طبقه ها و حرفه ها، هنرمندان، شهر و آخرین دسته مردم (بی خانمانان، سربازان و غیره) قبل از سال 1945 . بایگانی ساندر شامل بیش از 40000 تصویر بود اما او هیچگاه نتوانست مجموعه ی انسان های قرن بیستم را به پایان رساند ..
در پایان جنگ ، به دلیل سالخوردگی نمی توانست تکچهره های تازه ای بگیرد . به جای اینکار به چاپ کردن مجدد تصاویر منفی قدیمی خود و رده بندی آنها پرداخت و نمایشگاه هایی ترتیب داد و اوقات خود را صرف آموزش عکاسی کرد
آگوست ساندر در پایان زندگی اش نوشت او هرگز قصد نداشت که مردم را بشناسد، بلکه قصد او آفرینش تکه هایی از تاریخ با عکس هایش بود. او هر شرح و هر نتیجه گیری فردی را دریافت. این شناخت مقیاس هنر و کمالش محسوب می شود، او بنحو هوشمندانه ای دوره مشخصی از تاریخ اروپا را توصیف کرد
آگوست ساندر بر اثر سکته در20 آپریل سال 1964 در کلن چشم از جهان فرو بست

عکاسان ایرانی

عکاسان بین المللی

فهرست