1. خانه
  2. بانک اطلاعات عکاسان خارجی
  3. اریک هاسکینگ

اریک

هاسکینگ

1991/02/22
1909/10/02

اریک هاسکینگ دارای بالاترین مدال افتخار امپراطوری بریتانا( Order of the British Empire) یک عکاس انگلیسی بود که به خاطر عکاسی از پرندگان بسیار مورد توجه قرار گرفت.
وی اولین عکاس حیات وحش حرفه ای بریتانیا بود، که تخصص او در عکاسی از پرندگان باعث شد در سراسر جهان مورد تحسین قرار گیرد، ولی این امرهیچگاه او را مغرور نکرد و همواره به دنبال کمال در حرفه خود بود.

برخی از نمونه آثار

نتیجه‌ای پیدا نشد.

اریک در دوران کودکی بیمار شد؛ به طوری که حضور در مدرسه برای او اختیاربود. خوشبختانه از آن بیماری نجات پیدا کرده و عشق تماشای پرندگان به او امید ادامه حیات داد. در سن 15 سالگی که میخواست مدرسه را ترک کند، مدیرش از این بابت خوشحال شد و گفت :” هاسکینگ، تو در زندگیت هیچ چیز نمیشوی ! ” ولی مانند بسیار از مسئولین آموزش، پیش بینی او نادرست از آب در آمد.
8 ساله بود که به طور غیر منتظره ای اولین دوربینش، یک باکس برانی کداک را هدیه گرفت. با پس اندازهای فراوان در 10 سالگی موفق به خرید یک دوربین پلات شد. اولین شغل او در صنعت موتور بود که در اثر جراحتی دردناک ،مجبور به ترک آنجا گردید. و در 20 سالگی بیکار شد.
انجام عکاسی حرفه ای پرندگان در سال 1929 حرکتی جسورانه به شمار می آمد. در آن زمان عکاسی پرنده به صورت سرگرمی بود که بعضی افراد برای نشان دادن عکسها به علاقمندان در کلوپها، مثل کلوپ جانور شناسی از پرندگان عکس می گرفتند. برای شروع، او خوش شانس بود. دوستی قدیمی که در آن زمان دستیار سردبیر روزنامه ” دیلی دیسپچ” بود، به اریک کمک کرد تا بتواند عکسی را که از پسر بچه ای در باغ وحش لندن در کنار یک فیل دریایی گرفته بود را به قیمت 2 گینی (تقریبا معادل 2 پوند و 10 پنس) از او بخرند و بدین ترتیب اریک هاسکینگ راه خود را آغاز نمود.
از آنجایی که نه پشتوانه مالی داشت و نه والدینی که از او حمایت کرده و پول لازم برای تهیه فیلم را در اختیار او قرار دهند، هاسکینگ اقدام به ایجاد بازاری برای عکسهای حیات وحش خود کرد. سال کاری او به دو قسمت تقسیم می شد، در بهار و تابستان عکاسی می کرد ،چون پرندگان عمدتا در لانه هایشان از آنها عکس گرفته می شد و احتیاج به پیش فوکوس کردن (Pکیفیت بالا کRE-FOCUSING ) داشت. در پاییز و زمستان هم مقالات عکاسی برای مجلاتی مانند “پیکچر پست” و” کانتری لایف” مینوشت ، تا اینکه ایده چاپ کتاب به ذهنش خطور کرد وکتابی با تعداد زیادی عکس با ه آنرا بسیارمطلوب می ساخت به چاپ رساند، که بعضی از کتابهایش مانند ” پرندگان روز” که در سال 1944 چاپ شد، بالغ بر 50,000 نسخه از آن به فروش رسید.

در سال 1937 برای او حادثه ای رخ داد. در قسمت روستایی ویلز هنگامی که در حال بالا رفتن به کمینگاه خود بود، یک جغد جنگلی چنگالهایش را در چشم او فرو کرد و باعث از دست دادن و تخلیه چشم چپش شد. بعد از این اتفاق یاس و ناامیدی به او روی آورده و آینده برایش مبهم و تار شد.ولی وقتی فهمید که ” والتر هیگام” که عکاس پرنده بود ه و کارهایش بسیار مورد تقدیر قرار گرفته ، او هم فقط یک چشم داشته است، روحش زنده شد و دوباره امیدوار گشت. 24 ساعت پس از مرخص شدن از بیمارستان دوباره از همان مخفیگاه بالا رفت و به عکاسی پرداخت!
در طول دهه 1930 درآمد او از طریق عکاسی برای مطبوعات، سخنرانی برای مدارس، کلوپها و مجامع حتی کاباره لندن بود. او با عکاسی از عروسی ها و بچه ها مخالف نبودو برای مدتی به مارکوس آدامز که عکاس معروف کودک بود کمک میکرد و هنگامی که استاد مشغول کار در داخل استودیو بود ، هاسکینگ عکاسی فضاهای بیرونی را انجام می داد. حتی دوشس یورک (ملکه مادر کنونی بریتانیا) از او درخواست کرده بود که از دخترانش ، پرنسس الیزابت و مارگارت رز عکاسی کند.
هاسکینگ همانطور که در حال ارتقا مهارتهای خود ، ساختن کتابخانه اش و بدست آوردن شهرت تحت عنوان عکاس حیات وحش بود، مشکل پایین بودن حساسسیت نگاتیو مانعی جدی به شمار می رفت.بدین ترتیب در سال 1935 اولین عکاس تاریخ طبیعت بود که نور مصنوعی را در عکاسی طبیعت وارد کرد.در همان سال اولین عکسی را که تا آنزمان با فلاش گرفته شده باشد را، از یک جغد با شکارش گرفت.
حدود یک دهه بعد هاسکینگ برای نخستین بار فلاش الکترونیکی مخصوصی در دوربین تعبیه کرد که بدین ترتیب موفق به عکاسی از پرندگان با سرعت یک پنج هزارم ثانیه شد. او پی برد که عکس العمل او بسیار کند است به همین خاطر از دانشمندی با نام فیلیپ هنری درخواست کرد که اولین شاتراتوماتیک در بریتانیا را جهت عکاسی از پرندگان در حال پرواز، برایش بسازد.
در سال 1963 تصمیم گرفت تا منحصرا با فرمت 35 میلیمتری کار کند.پس از آزمایش انواع دوربین، سال 1974 دوربین خود را به اولیمپوس( Olympus) تغییر داد و تا زمان مرگش در سن 81 سالگی ،در پی تکامل زندگی کرد.
کیفیت کارش را همزمان با افزایش شهرتش بالا می برد. به عنوان کسی که تقریبا از تمام پرندگان بریتانیا عکس گرفته بود،برای پیوستن به عمده اردوهای پرنده شناسی مشهور در سراسر دنیا دعوت می شد.
هاسکینگ نماینده انجمن عکاسی طبیعت و همچنین معاون رئیس اتحادیه پرنده شناسان بریتانیا، انجمن سلطنتی حفاظت از پرندگان (RSPB )، انجمن طبیعت بریتانیا و همکار افتخاری انجمن عکاسی سلطنتی بود. به خاطر مهارتهای عکاسی اش، و همینطور دیگر استعدادهای بسیارش که با تواضع و جذابیت همراه بود، به شایستگی همیشه از او تقدیر به عمل آمده است.در سال 1974 مدال طلا از انجمن سلطنتی حفاظت از پرندگان (RSPB ) به او اهدا شد ودر سال 1977 به خاطرعکاسی تاریخ طبیعی، بالاترین مدال افتخار امپراطوری بریتانیا( Order of the British Empire)OBE را دریافت کرد. اریک هاسکینگ به طور غیر قابل انکاری، مردی بزرگ در عرصه عکاسی قرن بیستم بود.
هنوز هم تصاویرکتابخانه عظیمش که به گستردگی 6 دهه فعالیت می باشد، خواهان بسیاری دارد. میتوانید مطمئن باشید که وقتی عکاسان قرن بیست و یکم مرور می شود نام هاسکینگ هنوز آنجا خواهد بود.

گردآوری و ترجمه: مریم خداوردی

عکاسان ایرانی

عکاسان بین المللی

فهرست