1. خانه
  2. اخبار
  3. *۸ سال حماسه، ۳۰ سال پایداری*اولیازاده: عکس‌ها تاریخ کشور را می‌سازند

*۸ سال حماسه، ۳۰ سال پایداری*اولیازاده: عکس‌ها تاریخ کشور را می‌سازند

رسول اولیازاده مدیر خانه عکاسان و هنرمند عکاسی که در دوران دفاع مقدس در جبهه‌های جنگ عکاسی کرده است، گفت:اگر باز چنین اتفاقی در کشور بیفتد، دوباره به جبهه‌های جنگ می‌رود و عکاسی می‌کند.

 

این هنرمند عکاس در گفت‌وگویی با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درسخنانی اذعان داشت: رسالت ما عکاسان همین است و این‌ عکس‌ها آثاری هستند که تاریخ این کشور را می‌سازند و ما نباید فقط امروزها را ببینیم بلکه باید صدسال دیگر را مدنظر داشته باشیم و اینکه چگونه مردم ایران به پای آرمان‌های خود باقی‌ ماندند.

وی با بیان اینکه، عکاسی حرفه خاصی است،ادامه داد:در حقیقت عکاسان به جامعه هنری ما نشان دادند که در همه بحران‌ها در خط مقدم هستند. در زمان انقلاب هم عکاسان درمیان تیر و خون و گاز اشک‌آور می‌رفتند و کار می‌کردند و حالا عکس‌های بسیار خوبی در زمینه انقلاب ایران وجود دارد، به علاوه با شروع جنگ تحمیلی عکاسان رسالت خود را نسبت به اتفاقی که افتاده بود، ‌انجام دادند.

 

اولیازاده درباره‌ی شرایط عکاسی جنگ توضیح داد: هنرمندان در سایر رشته‌های هنری مثل نقاشی و گرافیک وامدار عکاسان هستند، چون آثارشان الهام گرفته از عکس هنرمندان عکاس است.

وی از آرشیو آثار هنرمندانی که در دوران دفاع مقدس عکاسی کرده‌اند، گفت: انجمنی با عنوان «عکاسان انقلاب و دفاع مقدس» آثار هنرمندان عکاس از خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها را جمع‌آوری کرده و آنها را بایگانی می‌کند و به این آرشیو سامان می‌دهد.آرشیو عکس جنگ برای جامعه هنری بحث مهمی است و به همین دلیل این انجمن تشکیل شد تا سامان دادن این آثار را ممکن کند.

وی درباره‌ی شرایط هنرمندان که در جنگ حضور داشتند،گفت: اینکه هنرمندان جنگ اکنون در چه وضعیتی قرار دارند و چگونه از آن‌ها حمایت می‌شود را در دو بخش باید بررسی کرد، یکی حمایت مسوولان و دیگری جامعه برای مثال فردی مانند «حسین پرتوی» که عکس تاریخ‌ساز بیعت همافران با امام‌خمینی (ره) را ثبت کرده و اثرگذار بوده است، باید به وضعیتش رسیدگی شود. همچنین باید بررسی شود که هنرمندانی از این دست، چگونه با مشکلاتشان دست و پنجه نرم می‌کنند و آیا از عهده نیازهای روزمره و مسائل درمانی‌شان برمی‌آیند؟

 

اولیازاده از هنرمند فقید «ابوطالب امام» یاد کرد و افزود: این هنرمند در دوران دفاع مقدس عکس‌های بسیاری گرفت، مدت‌ها در خانه‌اش زمین‌گیر بود اما چند نفر دغدغه او را داشتند؟ من نمی‌خواهم تقصیر را به گردن کسی بیندازم ولی این مشکلات برای همه پیش خواهد آمد و ما نباید نسبت به این مسائل بی‌تفاوت باشیم.

این هنرمند عکاس درباره حمایت مسوولان دولتی از هنرمندان افزود: ممکن است در آینده روند بهتری وجود داشته باشد، اما در حال حاضر که کار خاص یا ویژه‌ای از طرف دولتی‌ها برای حمایت از این هنرمندان انجام نمی‌شود.

 

اولیازاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو اذعان داشت:عکاسان جوان و با استعدادی نیز اکنون در کشور فعال هستند که در بحران‌ها حتما در خط مقدم خواهند بود. به علاوه آنها ثابت کرده‌اند که نه تنها در دوران دفاع مقدس بلکه در هر بحرانی مانند زلزله و سیل فعال هستند و حتی در زلزله بم عکس‌هایی که همین عکاسان برای شبکه‌های برون مرزی فرستادند، باعث شد که کمک‌هایی که از کشورهای دیگر به ایران می‌رسد، منسجم‌تر شود.

این هنرمند عکاس درباره دشواری‌های عکاسی در جبهه جنگ تصریح کرد: عکاسی در هر زمانی دشواری خاص خود را دارد و در آن سال‌ها، ما دوربین دیجیتال نداشتیم و ممکن بود بسیاری از صحنه‌ها و سوژه‌های ناب را به دلیل این‌که فیلم‌مان تمام شده است از دست بدهیم، به علاوه به لحاظ حساسیت و نور هم دچار مشکلاتی بودیم.

 

اولیازاده اذعان داشت:عکاسان دوران دفاع مقدس با هر فریم، آینده نسل‌های بعدی خود را می‌سازند و به آنها نشان می‌دهند که مردم با چه دشواری‌های برای اهداف خود تلاش کردند. امیدوارم دیگر هیچ زمانی روزهای جنگ برای ایران تکرار نشود و همه‌ی مردم درصلح و آرامش زندگی کنند و در سایه صلح، نه تنها ایران بلکه همه کشورهای جهان بتوانند به پیشرفت‌های مختلف برسند.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست