1. خانه
  2. اخبار
  3. نمایشگاه « سیر جنبش در کرمان » از نگاه مظفر طاهری

نمایشگاه « سیر جنبش در کرمان » از نگاه مظفر طاهری

نمایشگاهی از عکس های " مظفر طاهری " به مناسبت مرور خاطرات انقلاب سال ۱۳۵۷ از عصر روز شنبه ۱۲ بهمن ماه جاری در محل نگارخانه موزه هنرهای معاصر صنعتی شهر کرمان گشایش می یابد.
به گزارش " پایگاه عکس چیلیک " (Chiilick.com) عکاس در این نمایشگاه تعداد ۵۷ قطعه عکس سیاه سفید در اندازه ۳۰ در ۴۵ سانتیمتر را با موضوع سیر جنبش انقلابی اهالی کرمان برای نخستین بار به نمایش می گذارد.
در قاب ابتدای این نمایشگاه آمده است:  مظفر طاهری متولد آذرماه ۱۳۳۷ در کرمان است و در سال ۱۳۵۷ دقیقا ۲۰ ساله بود که حرکت انقلاب در کرمان شروع شد و او که در آن زمان جوانی ۲۰ ساله بود و عکاسی را به صورت آماتور دنبال میکرد ، در حمام خانه شان تاریکخانه ای را برقرار کرده بود و همراه با جریان انقلاب در کرمان به ثبت لحضات جنبش پرداخت که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب آنها را در آلبومی به نام سیر جنبش در کرمان با ذکر شرح وقایع و تاریخ آنها گرد آورد.

نمایشگاه « سیر جنبش در کرمان » از نگاه مظفر طاهری

این مجموعه به جز چند مورد جزیی به مدت ۲۰ سال محفوظ ماند و جایی ارایه نشد. یکی از دلایل آن شاید عدم سهم خواهی وی از انقلاب بود که دوست داشت، او به عنوان مظفر طاهریِ عکاس فعالیت کند و در مقابل عکسهایی که از انقلاب گرفته چیزی را مطالبه نکند. خوشبختانه وی در حالی، از سال ۱۳۷۸ به تدریس عکاسی در دانشکده هنر و معماری صبا در دانشگاه شهید باهنر کرمان پرداخت که هنوز کسی به جز سازمان اسناد ملی ( آنهم در سال ۱۳۷۷ ) از آن باخبر نشده بود.

در سال ۱۳۷۹ ، تعداد ۸۰ قطعه از عکسهای او یکسال پس از شروع تدریس وی در دانشگاه، به کوشش بابک علیمحمدی افشار در یک کتاب چاپ شد. این عکسها، گزیده ای از تعداد ۱۲۰ قطعه از مجموعه عکسهای  مظفر طاهری بود که به سازمان اسناد ملی اهدا شده بود و طی ۱۵ سال اخیر به صورتهای مختلف در کتب، نشریات، روزنامه ها، رادیو و تلویزیون، در و دیوار شهر و در مراسم متعددی که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود، مورد استفاده قرار گرفته است.

ایشان ۵ سال پیش قرار بود همزمان در برج آزادی تهران و موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان به مناسبت سی امین سال پیروزی انقلاب نمایشگاه انفرادی برگزار کند و گزیده تمامی عکس های خودرا به نمایش بگذارد ولی به علت خستگی و کسالتی که بعد از یک پروژه سنگین عارض وی شده بود نتوانست این مهم را انجام دهد.

حال که او با مهاجرت به تهران، مشغول جمع آوری وآماده کردن عکسهایش است که در طی زمانی بیش از ۳۵ سال (که به دوران دانشجوییش برمی گردد)، از کرمان و فرهنگ آن گرفته و به امید خدا قرار است در کتاب یا کتابهایی به چاپ برسد، می باشد، تصمیم گرفته است عکس هایش را که به کرمان سال ۱۳۵۷ و مکانهای آن زمان در مسیر انقلاب (با حال و هوای خاص آنزمان که خود دوران بسیار مهمی در تاریخ ایران و کرمان است) برمی گردد را در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان به نمایش بگذارد.
این نمایشگاه که تعدادی از عکس های آن برای اولین مرتبه به نمایش در می آید با عنوان: کرمان – سال ۱۳۵۷. من فقط ۲۰ سال داشتم. (سیر جنبش در کرمان)
مظفر طاهری – پیرامون انگیزه اش از برگزاری این نمایشگاه – چنین می گوید:
این نمایشگاه را به تمامی افسران و پرسنل شهربانی کرمان در سال ۱۳۵۷ تقدیم میکنم که شاید همدل تظاهرکنندگان نبودند ولی می توانستند با شکلی دیگر با راه پیمایان برخورد کنند که تعداد شهدا و مجروحین انقلاب در کرمان خیلی بیشتر از این باشد، ولی به غیراز یکی دو مورد، با تمامی آنها با نرمی برخورد کردند.
شاهد آن اینکه اگر غیراز این بود، عکسها و تاریخ کرمان را به این صورت نمی تواتنستم ثبت کرده تا پس از ۳۵ سال نمایشگر گوشه ای از وقایع سال ۱۳۵۷ در کرمان باشد که بدون تصویر، مطمئنا تاریخ کرمان چیزی کم داشت. علی الخصوص آن سرباز عزیزی که از مجسمه رضاشاه در میدان ژاندارمری کرمان در روز هفدهم آذرماه ۱۳۵۷ مراقبت می کرد. من از تظاهرات آن روز عکاسی می کردم و برای عکاسی نزدیک مجسمه شدم، در حالی که او فکر نمی کرد دوربین در دست من است و تصورش این بود که قصد تعدی به مجسمه را دارم و آماده برخورد شد ولی عکس العمل شدیدی که منجر به ضرب و جرح من و مطمئنا در ادامه منجر به درگیری با راهپیمایان و مسایل دیگر بشود را انجام نداد و با من که تقریبا هم سن و سال خود او بودم و لی در مقابل حرکت او واکنش تندی نشان داده بودم، به نرمی برخورد و واقعا از وقوع حادثه ای ناگوار جلوگیری کرد. (امیدوارم هرکجا که هست سالم و خوش و خوشبخت باشد و مرا هم از این بابت ببخشاید) .

علاقه مندان می توانند همه روزه تا پایان روز دوشنبه ۲۱ بهمن ماه جاری از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۶ تا ۱۹ از این نمایشگاه دیدن کنند.
نگارخانه صنعتی در شهر کرمان، موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان واقع شده است.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست