1. خانه
  2. اخبار
  3. سایر خبرها
  4. طهماسب پور و نوحی از گنج‌های پنهان کاخ گلستان گفتند

طهماسب پور و نوحی از گنج‌های پنهان کاخ گلستان گفتند

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان از ویژگی‌های آلبوم ها و آثار مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان روایت کردند.

همزمان با هفته پژوهش نشست تخصصی عکاسی با حضور جمعی از علاقمندان در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان برگزار و نمایشگاه گنج‌های پنهان افتتاح شد که تا ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۲ برای بازدید علاقمندان برپا است.

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان در کاخ گلستان

به گزارش دفتر رسانه پایگاه عکس چیلیک به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، در این نشست محمدرضا طهماسب‌پور پژوهشگر، نویسنده و عکاس به معرفی ظرفیت‌های پژوهشی موجود در آلبوم‌خانه‌ کاخ گلستان پرداخت و پیشنهاداتی برای دسترسی ساده‌تر به آثار و اطلاعات موجود در این مجموعه ارائه کرد.

سپس سحر نوحی نویسنده و پژوهشگر کتاب آشنایی با محصولات عکاسی پایه شیشه ای تاریخی در این نشست با موضوع بررسی تخصصی رتوش‌های تاریخی در نگاتیوهای عکاسی پایه شیشه‌ای دوره قاجار سخنرانی کرد و به معرفی تکنیک‌ها و مواد به کار رفته در رتوش‌های تاریخی، پرداخت و دلایل انجام این رتوش‌ها را برشمرد.

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان در کاخ گلستان

در ادامه، نمایشگاه گنج‌های پنهان که نتیجه‌ کار پژوهشی سحر نوحی، کارشناس پژوهشی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی -فرهنگی، بر روی رتوش‌های تاریخی نگاتیوهای عکاسی پایه شیشه‌ای دوره قاجار محفوظ در آلبوم‌خانه‌ کاخ گلستان بود افتتاح شد.

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان در کاخ گلستان

نوحی در حاشیه این نمایشگاه گفت: در برخورد با یک اثر تاریخی- هنری به دو شکل می‌توان از آن لذت برد. یک نوع مواجهه، مواجهه‌ای هنرمندانه و شاعرانه است که به شکلی بی‌واسطه اتفاق می‌افتد و نیاز به دانش خاصی ندارد. اما نوع دیگری از رویکرد وجود دارد که برپایه‌ی علم و شناخت دقیق اثر است و با آگاهی یافتن بر دانش به‌کار رفته در خلق اثر حاصل می‌شود.

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان در کاخ گلستان

او افزود: رویکرد این نمایشگاه از نوع دوم است. هرچند که هدف اصلی از پژوهش انجام شده دستیابی به راهکارهای حفاظتی دقیق‌تر و موثرتر برای نگهداری از این آثار بوده است که جز با برخورداری از یک نگاه کل‌نگر و همه‌جانبه و اشراف به جنبه‌های گوناگون یک اثر میسر نخواهد بود. آگاهی یافتن از مواد و فنون به کار رفته در آنها، آسیب‌های احتمالی، و خلاقیت‌های به کار گرفته شده در تولید آنها از گام‌های اصلی در رسیدن به این مهم است.

سحر نوحی و محمدرضا طهماسب پور در نمایشگاه گنج‌های پنهان در کاخ گلستان
کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت اظهارکرد: در نمایشگاه گنج‌های پنهان، سعی شده تا بعد جدیدی از آثار عکاسی پایه شیشه‌ای تاریخی که از نخستین فنون عکاسی در ایران بوده است به تصویر کشیده شود.

نوحی تصریح کرد: رتوش‌های تاریخی به‌کار رفته در نگاتیوهای عکاسی پایه شیشه‌ای بخشی از هویت تاریخی و هنری این آثار ارزشمند را در خود جای داده‌اند که متأسفانه به دلیل کمبود آگاهی از وجود آنها و همچنین مواد و فنون به‌کار رفته در آنها بسیار در معرض آسیب قرار دارند. در رتوش‌های تاریخی نگاتیوهای عکاسی پایه شیشه‌ای نه تنها هنر و مهارت نقاشی، شناخت فیزیک و خواص مواد رنگی به کار گرفته شده در آنها، و همچنین شناخت نور و کار کرد آن در عکاسی آن زمان را می‌توان به وضوح دید، بلکه توجه به آنها می‌تواند پرده از اسرار بسیاری بردارد که ریشه در وجوه مختلفی از زندگی آن دوران دارند. به این دلایل است که شناخت آنها، حفاظت، ثبت، و مطالعه و پژوهش پیرامون آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

گفتنی‌است، نمایشگاه گنج پنهان که حاصل همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان است و تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در محل عکاسخانه کاخ گلستان بر پا است.

منبع: پایگاه عکس چیلیک
پیشین
عکاسان برگزیده جشنواره تجسمی ایثار معرفی شدند
پسین
محمدرضا بهرامن: در جشنواره عکس معدن حقیقت معادن را ببینید

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست