1. خانه
  2. بانک اطلاعات عکاسان خارجی
  3. اد کاشی

اد

کاشی

1957/11/16

اِد کاشی/Ed Kashi عکاس و مدرس عکاسی اهل ایالات متحده آمریکاست که در 16 نوامبر 1957 به دنیا آمد.
در سال ۱۹۷۹ تحصیلات خود را در رشته فتوژورنالیسم در دانشگاه سیراکوز/ Syracus به پایان رساند.
اِد عکاس خبری عضو آژانس عکس هفت /VII Photo واقع در نیویورک است.

برخی از نمونه آثار

https://www.edkashi.com/

در سال ۱۹۹۱ اولین جایزه مهم خود را به خاطر مقالات تصویریش از سلطنت طلبان ایرلندی دریافت کرد. پروژه ای که سه سال از زندگی خود، مابین سالهای 1991-1988 را صرف آن کرده بود. دریافت جایزه WESTAFNEA در سال ۱۹۹۱ ثمره این سه سال بود. او آثار خود را که حاصل این سه سال بود در کتابی به نام «پروتستان‌ها: تسلیم ناپذیر» که توسط خود او منتشر شد، به چاپ رساند.

کاشی عکاس خبری، فیلمساز و مدرسی است که خود را وقف مستندسازی مسائل اجتماعی و سیاسیِ ویژه زمان ما نموده است. داشتن چشمی حساس و برقرار کردن رابطه صمیمی با موضوعات، امضای آثار اوست.

او کمتر سفارش عکاسی می‌گیرد و بیشتر علاقمند به تهیه مقالات تصویری است که دغدغه‌های فکری، نگرانی‌ها و علایق او را تشکیل می‌دهند. او تا کنون مقالات تصویری زیادی را از شصت کشور جهان در موضوعات مختلف نظیر معضل هروئین در لهستان، فرهنگ و زندگی شبانه در برلین، بازگشت کهنه سربازان روسی از جنگ افغانستان و افزایش جمعیت در قاهره و شهر مرگ تهیه و منتشر کرده‌است.

کاشی وضعیت مردم کُرد و تأثیر صنعت نفت بر مردم فقیرنشین دلتای نیجر را پوشش داد. او به خاطر پوشش تصویری جامعه پروتستان ایرلند شمالی، زندگی شهرک نشینان یهودی در کرانه باختری و درگیری بین شیعه و سنی در عراق مشهور است.

اد کاشی یک پروژه عکاسی دراز مدت از یهودیان مهاجر ساکن در کرانه‌های غربی را در دست داشت. او در این پروژه زندگی یهودیان مهاجر را به تصویر کشیده‌است. یکی از عکس‌های این پروژه دیپلم افتخارمسابقه عکس مطبوعاتی جهان / World Press Photo سال ۱۹۹۵ را برای او به همراه داشت.
در سال ۱۹۹۱ همزمان با فعالیتهایش در مجله نشنال جئوگرافیک، به خاورمیانه و مسایل آن علاقمند شد. در همین راستا چندین مقاله تصویری از موضوعات مختلف مربوط به منطقه خاورمیانه نظیر مسایل کُردها و بحران آب در خاورمیانه به صورت مقالات تصویری به بررسی این موضوعات می‌پرداختند، تهیه نمود.
اِد در کنار این مقالات تصویری، گزارش‌های تصویری نیز از سوریه تحت عنوان «سوریه، آن سوی نقاب ها» تهیه کرد که در سال ۱۹۹۶ در شماره ژوئیه مجله نشنال جئوگرافیک منتشر شد. این گزارش تصویری به ارتباط مسلمانان با یهودیان و موقعیت دشوار و نامطمئن ساکنان این منطقه پس از اشغال بلندی‌های جولان توسط اسراییل می‌پردازد.
او از میان موضوعات کاری مختلف، پروژه‌های شخصی در عکاسی خبری و مستند را که  موجب تجربه سفر کردن به کشورهای مختلف می شود،ترجیح می‌دهد.

این عکاس خبری از سال ۱۹۹۲ در چندین کارگاه عکاسی، سخنرانی و سمینار از جمله سخنرانی و ارائه کارگاه در مرکز بین‌المللی عکاسی نیویورک و در کارگاه عکاسی حرفه‌ای در مرکز دوستداران عکاسی در سانفرانسیسکو شرکت کرده و به ارائه دیدگاه‌ها، نظرات و تجربیات خود در زمینه‌های مختلف عکاسی به ویژه فتوژورنالیسم و عکاسی مستند پرداخته‌است.
کارهای کاشی در زمینه فتوژورنالیسم و عکاسی مستند در مطبوعات مختلفی نظیر تایم، نشنال جئوگرافیک، فورچون، جئو، لایف، ایندیپندنت لندن، فوربس، نیویورک تایمز، گرانتا و اپرچر به چاپ رسیده و منتشر شده‌اند.
یکی از منتقدان عکاسی در مورد او می‌گوید:
«کارهای کاشی، به خوبی تنهایی و افکار انسان‌های رانده شده به حواشی را نشان می‌دهد، اما در عین حال عزم آنها برای ادامه زندگی را نیز از نظر دور نگه نمی‌دارد.»

به عنوان یکی از اعضای آژانس معتبر عکس هفت، مشخصه ی کاشی، تصاویر پیچیده و تفسیر جذاب او از وضعیت انسان می باشد:
“من موضوعاتی را انتخاب می کنم که احساسات مرا در مورد وضعیت بشریت و جهان ما برانگیخته باشد، و من عمیقا به قدرت تصویر در تغییر ذهن مردم اعتقاد دارم. من معتقدم؛ که کار عکاسان خبری و عکاسان مستند می تواند تأثیر مثبتی بر جهان داشته باشد.مسلما اجازه ای که مردم برای ورود به زندگی آنها به ما می دهند در عین اینکه بسیار ارزشمند است، لازمه انجام این کار نیز می باشد.این پذیرش و گشودگی آنها احساس مسئولیت فوق العاده ای برای بیان حفیقت و همچنین ارج نهادن به داستانهایشان به همراه می آورد.”

در سال 2002 کاشی و همسرش جولی وینکور نویسنده و فیلمساز، رسانه ی چشمان سخنگو/Talking Eyes Media را تاسیس کردند. این شرکت غیرانتفاعی، تا کنون چندین فیلم کوتاه و قطعات چند رسانه ای/multimedia تولید کرده است که بر روی مسائل مهم اجتماعی تحقیق می کند. اولین پروژه آن، یک کتاب و یک نمایشگاه مستمر دوره ای در مورد آمریکاییان بدون بیمه با عنوان Denied: The Crisis of America’s Uninsured بود.

اِد یک پروژه شخصی هشت ساله را با نام «سالخوردگی در آمریکا: سالهای پیش رو » در سال 2003 به پایان رساند که ثمره آن یک نمایشگاه مستمر دوره ای، یک فیلم مستند برنده جایزه، یک وب سایت و برگزیده بهترین کتاب عکس 2003 با عکسهایی از آمریکا، شد.

یکی دیگر از رویکردهای نوآورنه کاشی در زمینه عکاسی و فیلمسازی ، ساخت مجموعه «کردستان عراقی» به صورت Flipbook توسط شرکت MediaStorm که در دسامبر 2006 در شبکه MSNBC.com به نمایش درآمد.
این شکل خلاقانه و تامل برانگیز از قصه گویی بصری با استفاده از عکس های ثابت در فرمت متحرک، در بسیاری از جشنواره های فیلم و به عنوان بخشی از مجموعه نمایشگاه های مربوط به جنگ عراق در خانه-موزه جورج ایستمن نشان داده شده است.
وی موفق به دریافت جوایز متعددی شامل جایزه دوم تک عکس در بخش مسائل معاصر مسابقه عکاسی مطبوعاتی جهان سال 2011، عکس سال یونیسف در سال 2010، برنده یک سفارش کار از پریکس پیکتت/Prix Pictet سال 2010 که کسب افتخاراتی مانند عکس سال بین الملل، هنرهای ارتباطی و عکاسی آمریکایی را برایش به ارمغان آورد؛ شد.
تصاویر کاشی در سراسر جهان منتشر و به نمایش گذاشته شده، همچنین سرمقاله ها و پروژه های شخصی او نیز تبدیل به شش کتاب شده است.
در سال 2008 کتاب «نفرین طلای سیاه: 50 سال نفت در دلتای نیجر» منتشر شد و ژوئن 2009 جدیدترین کتاب کاشی با نام THREE منتشر گردید. مجموعه هایی سه تایی، که گلچینی از بیش از 20 سال تصویرسازی او بود.

دیود گریفین، ویراستار تصویری روزنامه واشنگتن پست در مورد اد کاشی می گوید: ” اد کاشی، باهوش ، شجاع و دلسوز است. او همیشه تفاوت های ظریف موضوعات خود را متوجه می شود. او بی پروا به جاهایی می رود که نفرات معدودی چنین جراتی را دارند و دلسوزانه روح هر موقعیت را درک و دریافت می کند. اِد یکی از بهترین پرورش یافتگان جدید هنرمندان عکاس خبری است.”

گردآورنده و مترجم: مریم خداوردی

عکاسان ایرانی

عکاسان بین المللی

فهرست