1. خانه
  2. اخبار
  3. تشییع پیکر پدر عکاسی معاصر ایران

تشییع پیکر پدر عکاسی معاصر ایران

پیکر صادق (نیکول) فریدنی ، پدر عکاسی معاصر ایران صبح امروز پس از آخرین وداع جامعه هنری با وی ، از مقابل خانه هنرمندان به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد .

 

واحد مرکزی خبر: این عکاس پیشکسوت که ثبت بیش از ۱۰۰ هزار قطعه عکس ارزشمند از نقاط مختلف ایران را در کارنامه هنری خود دارد ، در ۲۸ دی ماه ۱۳۱۴ در شیراز به دنیا آمد و دو روز پیش پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری در تهران دارفانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت .

در مراسم تشییع پیکر مرحوم فریدنی بسیاری از همکاران ، شاگردان و جامعه هنری حضور داشتند و چندنفر از هنرمندان و مدیران فرهنگی از جمله علی سیاه قلم ، سهراب افشار ، صادق میری ،سیمون عیوضیان ،حبیب صادقی و احمد مسجد جامعی درباره ویژگی های اخلاقی و حرفه ای آن مرحوم سخنرانی کردند.

حبیب صادقی ، مدیر مرکز هنرهای تجسمی در سخنرانی خود در این مراسم گفت: با همکاری خانواده آن مرحوم به سرعت در حال آماده سازی آثار چاپ نشده وی هستیم و به زودی این آثار در قالب ۳ کتاب چاپ می شود و در آرشیو ذخایر فرهنگ وهنراین مرزوبوم در کنار ۵ کتاب ارزشمند دیگر استادفریدنی به یادگار خواهد ماند.

بنابراین گزارش ، مرحوم فریدنی که در خانواده ای مسیحی به دنیا آمده بود ، حدود ۲۰ سال پیش با حضور در حرم حضرت امام رضا ( ع) و ادای شهادتین به اسلام و مذهب شیعه مشرف شد و نام صادق را برای خود انتخاب کرد.

مرحوم فریدنی عاشق ایران بود و در حالی که خانواده اش در کانادا زندگی می کردند،‌ او به دلیل علاقه به کشورش تنها ۳ ماه در ان کشور سکونت کرد و دوباره به میهن بازگشت.

محمود عبدالحسینی (عکاس واستاد دانشگاه ) که از جمله دوستان قدیمی استاد فریدنی محسوب می شود، گفت : آن مرحوم عاشق امامزاده های ایران بود و همواره می گفت که در امامزاده ها ارامشی می گیرم که انرا باهیچ چیزی عوض نخواهم کرد وشاید به جرات بگویم او همه مقبره های مطهر امامزاده های ایران را زیارت کرد واز ان ها عکس گرفته است .

مرحوم فریدنی به گفته دوستانش به نقاط دور افتاده شمال ، جنوب ، شرق وغرب ایران سفر کرد و از طبیعت ، اماکن تاریخی و امامزاده ها ی ایران عکس گرفت و نشان دادن شکوه ایران وایرانی در همه اثارش به چشم می خورد.

حبیب صادقی نقاش و مدیرمرکز هنرهای تجسمی هم افزود: او همواره با نگاه تیزبینش به دنبال مسایل ومشکلات مردم بود ولی هرگز سیاه نمایی نکرد و حتی زمانی که به فقر مردم می پرداخت به گونه ای عکس می گرفت که در کنار فقر ، عزت نفس مردم را نشان دهد .

به گفته علیرضا صارمی ( مدیر آژانس عکس ایران ) مرحوم فریدنی که مدت ها با سرطان دست وپنجه نرم می کرد ، حتی تا ماه آخر عمرش با عصا و واکر به کمک دوستانش به نقاط مختلف ایران می رفت تا عکس های جدیدی به ذخایر ارزشمندعکس اش از ایران بیفزاید.

صارمی افزود: او به دلیل مسافرت های دایمی اش به لهجه ها وگویش مناطق مختلف ایران احاطه داشت و به خوبی به این گویش ها تکلم می کرد.

بنابراین گزارش ، پیکر مرحوم فریدنی درمیان حزن واندوه دوستان و همکارانش در پایان مراسم به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست