1. خانه
  2. اخبار
  3. حضور ۱۰۰ فیلمساز و عکاس در جشنواره نماز و نیایش

حضور ۱۰۰ فیلمساز و عکاس در جشنواره نماز و نیایش

 
دبیر چهارمین جشنواره نمازو نیایش به روایت دوربین از حضور صد هنرمند عکاس و فیلمساز در این دوره جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهارمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین روز گذشته ۲۵ بهمن ماه با حضور هاشم میرزاخانی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران، محمد حسین استادآقا مشاور وزیر و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی انجمن در سالن کنفرانس انجمن برگزار شد.

در ابتدای این نشست یزدان عشیری با اشاره به برنامه‌های سینمای جوان در حوزه توسعه و اعتلای سینمای کوتاه و تقویت این گونه سینمایی عنوان کرد: این انجمن در سال جشنواره‌های مختلف منطقه‌ای ، موضوعی و ملی و بین المللی را برگزار می‌کند و برگزاری جشنواره نماز و نیایش از جمله آن است که به صورت دوسالانه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: چهارمین جشنواره نماز و نیایش از ۲ تا ۵ اسفند با محوریت شهر قم و همزمان در ۳۰ استان کشور برگزار می‌شود.

محمد حسین استادآقا دبیر جشنواره به تشریح بخش‌ها و برنامه‌های این رویداد معنوی و سینمایی پرداخت و گفت: اولین دوره جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین در شهر اراک و در سال ۱۳۷۲ برگزار و پس از آن متاسفانه این جشنواره متوقف شد و پس از هفت سال توقف در سال ۱۳۸۵ به همت و ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و انجمن سینمای جوانان ایران احیاء شد. دومین دوره در دیماه ۸۵ و در دو بخش فیلم و فیلمنامه و همچنین بخشهای جنبی دیگری برگزار شد.

وی ادامه داد: در مراسم اختتامیه، دبیرخانه دائمی این جشنواره و برگزاری دو سالانه آن به استان قم واگذار شد. سومین دوره در سال ۸۷ و در سه بخش فیلم،فیلمنامه و عکس و با استقبال هنرمندان سراسر کشور مواجه گردید. امسال نیز پس از گذشت ۲ سال،چهارمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین به همت  اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و انجمن سینمای جوانان ایران از ۲ تا ۵ اسفندماه و در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس برگزار می‌شود.

به گفته وی ستاد برگزاری جشنواره آبان ماه با تشکیل کمیته‌های مختلف فعالیت خود را آغاز کرد و اواخر آذرماه اطلاع رسانی به هنرمندان سراسر کشور انجام شد. اطلاع رسانی با ارسال پوستر به تمامی مراکز فرهنگی وهنری تمام استان‌های کشور از جمله دفاتر شصت گانه انجمن سینمای  جوانان ایران، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه‌های هنری، سازمان‌های جوانان استان‌ها، مراکز صدا و سیما، فرهنگسراها و دفاتر سینمایی و …. و همچنین با  ارسال پیامک به کلیه فیلمسازان فیلم کوتاه کشور انجام گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در همین راستا با فعال نمودن سایت جشنواره،اخبار و اطلاعات جشنواره،نیز به فیلمسازان و علاقمندان شرکت در  جشنواره کمک می‌کرد تا اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند. پایان دیماه مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره بود که در مجموع ۸۷۵ اثر در بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس به دبیرخانه رسید.

وی اضافه کرد: آثار فیلمسازان در بخش فیلم در پنج قالب داستانی، مستند، پویانمایی، تجربی و نماهنگ تقسیم شده است و هیئت داوران در هر بخش بهترینها را معرفی می‌شود.

هیئت انتخاب فیلم متشکل از آقایان محمدرضا شفا،سعید الهی و سعید مترصد کار بازبینی آنها را به اتمام رسانده و پس از چند روز تماشای کلیه آثار تعداد ۷۲ فیلم را برای نمایش انتخاب نمودند.داوری آثار نیز توسط آقایان: حمید بهمنی،محمدرضا عرب و مصطفی راور انجام گرفت.

استادآقا سپس به تشریح آثار رسیده در بخش‌های مختلف پرداخت و خاطرنشان ساخت: تعداد کل فیلم های رسیده ۴۰۰  اثر، تعداد کارگردان‌های خانم ۴۸ نفر، تعداد کارگردان‌های آقا ۳۵۲ نفر، تعداد فیلم‌های داستانی ۱۸۳ اثر، تعداد فیلم‌های مستند ۱۳۳ اثر، تعداد فیلم‌های تجربی ۲۵ اثر، تعداد فیلم‌های پویانمایی (انمیشین) ۳۱ اثر، تعداد نماهنگ ۹ اثر است. همچنین بیشترین آثار از استان تهران با ۱۳۴ اثر، کوتاه‌ترین فیلم یک دقیقه،  بلندترین فیلم ۶۲ دقیقه و مدت کل فیلم‌های رسیده به دبیرخانه ۳۸۹۴ دقیقه است.

وی با اشاره به تعداد استان‌های شرکت کننده در بخش فیلم یادآور شد: ۲۴ استان شامل تهران، قم، گیلان، اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مازندران، اردبیل، بوشهر، آذربایجان غربی، همدان، کرمان، یزد، البرز، مرکزی، خوزستان، سمنان، کردستان، کرمانشاه، فارس، ایلام، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهکیلویه و بویر احمد در این دوره جشنواره حضور دارند.

وی با بیان اینکه به منظور کشف استعدادهای جوان در زمینه فیلمنامه نویسی و با توجه به اهمیت این حوزه به عنوان زیر ساخت تولید فیلم در چهارمین دوره جشنواره نماز و نیایش بخش فیلمنامه نویسی با دو موضوع در دو بخش مورد نظر قرار گرفته است.عنوان کرد: بخش اول موضوعات نماز و نیایش و بخش دوم (یا بخش ویژه) اقتباس ادبی از متون کهن ایرانی و اسلامی ،قصص قرآن و احادیث و روایات را شامل می‌شود.

هاشم میرزاخانی با اشاره به اهمیت موضوع نماز و نیایش گفت: موضوع نماز یکی از اولویت‌های ما در سینمای جوان است و جشنواره هم در این راستا برگزار می‌شود.

وی از برگزاری چهار جشنواره منطقه‌ای در سال ۹۰ خبر داد و افزود: ساختارهای فرهنگی و آموزشی سینمای جوان با نیازسنجی اساسی دگرگون شده و علاوه بر برپایی بیش از ۸۰ کارگاه آموزشی در سطح دفاتر برنامه‌های متنوعی نیز طراحی شده است.

وی با اشاره به جدول زمان‌بندی برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای سینمای جوان عنوان کرد: یازدهمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان-فصل۱(بهار) "الموت"با حضور استانها:تهران، قم، سمنان، مازندران، قزوین، خوزستان، لرستان و ایلام و با میزبانی استان قزوین از ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۰خبر داد.

وی خاطرنشان ساخت: در طول روزهای برگزاری جشنواره چندین برنامه جنبی پیش بینی شده است. به گفته وی  بخش گرامیداشت فیلم‌های دفاع مقدس با عناوین "تولد یک گلوله"، "شناسایی"، "عروسک"، "دو خواهر"، "راه رفتن روی ریل‌ها"، "در بهشت قدم بردار"، بخش نمایش فیلم‌های غزه با عناوین " میان حقیقت و آتش"، "شاهد"، "القراص" همچنین سه نشست تخصصی با عنوان آسیب شناسی سینمای دینی با حضور کارشناسان و سینماگران مطرح کشور،  نمایش آثار سینمای دینی با عناوین "ملک سلیمان"، "طلا و مس"، "عصر روز دهم"،  مرور بر آثار یک فیلمساز دینی آقای عباس صالح مدرسه‌ای،  یادواره مرحوم امیر عرب پور( مرور بر چند فیلم ساخته شده توسط ایشان)، تجلیل از یک فیلمساز ملی آقای فرج الله سلحشور از جمله این برنامه‌هاست و سینما توس بعنوان محل برگزاری چهارمین دوره جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین پذیرای هنرمندان و علاقمندان به سینما است.

یزدان عشیری در ادامه با اشاره به تحولات صورت گرفته در حوزه سینمای جوان و تنوع برنامه‌های تاثیرگذار و جهش‌های جدی در برنامه ریزی آموزشی خبر داد: برنامه نمایش فیلم‌های کوتاه شنبه‌ها بعد از جشنواره فیلم فجر در سینما سپیده پیگیری می‌شود.

وی همچنین، از برپایی آزمون سراسری فیلمسازی در سیزدهم اسفندماه خبر داد و افزود: این آزمون به صورت همزمان در دفاتر سراسر کشور به اجرا در می‌آید.

دبیر چهارمین جشنواره ملی نماز و نیایش در ادامه اظهار داشت: جشنواره میزبان بیش از صد هنرمند فیلمساز، فیلمنامه نویس و عکاس می‌باشد. این هنرمندان از تاریخ اول تا ششم اسفند، مهمان جشنواره هستند و در هتل خورشید قم اسکان خواهند داشت.

وی خبر داد: مراسم اختتامیه جشنواره با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد ،معاونت سینمایی و همچنین جمعی از مسئولین استان در سالن شهید مطهری در  5 اسفندماه برگزار می‌شود. امسال بهترین فیلم جشنواره از نگاه تماشاگران نیز معرفی می‌شود.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست