1. خانه
  2. اخبار
  3. نمایش عمق حافظه‌ی تصویری بهمن جلالی به ۱۶۵ سال تاریخ عکاسی ایران ادای احترام کرد

نمایش عمق حافظه‌ی تصویری بهمن جلالی به ۱۶۵ سال تاریخ عکاسی ایران ادای احترام کرد

بهمن جلالی در حال آماده‌سازی تابلوهای عکس برای نمایش
گالری راه ابریشم - تهران

 

شامگاه گذشته گالری اختصاصی عکس تهران – راه‌ ابریشم – یکی از شلوغ‌ترین شب‌های زمستانی‌اش را سپری کرد. عموم عکاسان کشور، از ژانرهای مختلف و با تفکرهایی متفاوت، جمع‌ شده بودند تا شاهد ادای احترام این هنرمند عکاس باسابقه و حرفه‌یی ۶۳ ساله به ۱۶۵ سال تاریخ عکاسی ایران باشند و حافظه‌ی عکس‌های هنرمندی را ببینند که گویا یک ملت در آن‌ها زندگی می‌کند.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهمن جلالی حاصل ۳۵ سال تلاش حرفه‌یی خود را درپی برپایی نمایشگاه جامعی از عکس‌هایش در اسپانیا و انتشار مجموعه‌ی کاملی آثارش ازسوی اسپانیایی‌ها عرضه کرد.

این، نمایشگاهی از دوره‌های مختلف کاری اوست که تاکید می‌کند، ۱۶۵ سالگی عکاسی در ایران برایش غرورآفرین است.

او بیست‌وهفت قطعه عکس‌ از سال‌های دور و نزدیک – سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۸۶ – مجسمه‌های شهری کرمانشاه، ماهی‌گیرهای بوشهر و عکس‌خانه‌ی چهره‌نگار، مستندنگاری‌هایی از شیراز، اصفهان، تهران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، شوشتر، بندر ترکمن و… را با منطق چیدمانی خود برای دیوارهای محدود گالری راه ‌ابریشم برگزیده است.

علاقه‌ی جلالی برای آنکه کار خود را به سبک عکاسی آماتور نزدیک کرده و از سبک‌ها و قواعد عکاسی حرفه‌یی دوری کند، به‌رغم نمایش محدود عکس‌هایش در این نمایشگاه هویداست.

عکس‌هایی از انسان‌های صلح، جنگ، کار، انقلاب، آرامش، حتا آن‌های که برای عکس گرفتن ژست گرفته‌اند، ماهی‌گیرها و…، سایه‌روشن‌هایی است که بهمن جلالی از واقعیت‌ها می‌سازد؛ با این حال، دوربین بهمن جلالی مهربان است.

بسیاری از عکس‌های وی به تعبیری، "عمق حافظه‌ی تصویری"‌ به‌شمار می‌روند که او از آنچه دیده و ثبت کرده، ساخته است.

جلالی در آثارش وجود دارد و مخاطب شاهد محوریت هنرمند در خلق تصویری جهانی است.

ادای احترام جلالی تا پایان بهمن‌ماه جاری از ساعت ۱۱ تا ۱۹ در گالری یادشده واقع در خیابان شهید لواسانی – فرمانیه -، جنب فروشگاه شهروند، شماره‌ی ۱۱۲ ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، اسپانیایی‌ها کتابی با عنوان "مجموعه آثار بهمن جلالی" در کشورشان منتشر کردند که روایت کاملی از حدود چهار دهه عکاسی از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و مستندنگاری‌هایی از سراسر کشور ایران است.

این درحالی است که تاکنون مجموعه‌ی کاملی از آثار جلالی که یکی از عکاسان باسابقه، حرفه‌یی و پرکار ایران به‌شمار می‌رود، گردآوری و یک‌جا در ایران ارایه نشده است.

بهمن جلالی فارغ‌التحصیل رشته‌ی علوم سیاسی و اقتصاد است و عکاسی را به‌شکل تجربی آموخته است.

وی مدت کوتاهی پس از پایان جنگ ایران و عراق با آژانس خبری سیپا همکاری کرد، ولی خیلی زود به‌خاطر آنچه خود او علاقه به عکاسی مستند می‌نامد این همکاری را قطع کرد.

او نخستین نمایشگاه عکسش را ۳۶ سال پیش در تالار قندریز برپا کرد. حدود دو سال پیش هم ۱۲۵ اسلاید و عکس‌هایش را از اشغال خرمشهر و هشت سال دفاع مقدس در برلین به‌نمایش گذاشت و فیلمی ۱۲ دقیقه‌یی را نیز در فستیوال فیلم و عکس مستند عرضه کرد.

تدریس و تحقیق در دانشگاه‌های تهران، هنر و دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز تحقیقات و مطالعات ارشاد از سال ۱۳۵۹ تاکنون، برگزاری بیش از ۵۰ نمایشگاه عکس در ایران، فرانسه، آلمان، مجارستان، چک‌، فنلاند و…، تاسیس عکس‌خانه‌ی ایران و سردبیری فصل‌نامه "عکسنامه" ازجمله فعالیت‌های حرفه‌یی وی به‌شمار می‌روند.

"روزهای خون، روزهای آتش"، با همکاری کریم امامی، "خرمشهر"، با همکاری کریم و گلی امامی و "گنج پیدا" عکس‌هایی از دوران قاجار ازجمله مجموعه‌های منتشر شده‌ی اوست.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست