1. خانه
  2. اخبار
  3. گزارش اختتامیه سومین جشنواره عکس ایران شناسی

گزارش اختتامیه سومین جشنواره عکس ایران شناسی

نمایشگاه سومین جشنواره عکس ایران‌شناسی «گیا (گیاهان) و زیا (جانوران) خلیج فارس» با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
نمایشگاه سومین جشنواره عکس ایران‌شناسی با موضوع «گیا (گیاهان) و زیا (جانوران) خلیج فارس»، که از ۱۷ تا ۲۵ اردی بهشت‌ماه در محل بنیاد ایران‌شناسی برپا بود، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
به گزارش " پایگاه عکس چیلیک " (Chiilick.com) به نقل از روابط عمومی بنیاد ایران‌شناسی، آیین اختتامیه این جشنواره عصر روز چهارشنبه ۲۵ اردی بهشت‌ماه با حضور ایران‌دوستان و علاقه‌مندان به هنر عکاسی در «تالار محتشم» بنیاد ایران‌شناسی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم احمد دانیالی، مدیر جشنواره، ضمن خوشامدگویی به حاضران به قرائت گزارش جشنواره پرداخت.
ایشان در بخشی از گزارش خود خلیج فارس را به عنوان مهم ترین آبراه و منبع انرژی فسیلی جهان که با یکهزار و ۲۵۹ کیلومتر مرز، طولانی‌ترین ‌ساحل را با ایران دارد،‌ معرفی کرد. دانیالی جشنواره عکس گیا و زیا(ی) خلیج‌فارس را بخشی از مطالعات خلیج‌فارس در بنیاد ایران‌شناسی معرفی کرد که نام و اندیشه‌ شکل‌گیری‌ آن مرهون پیشنهاد زنده یاد دکتر حسن حبیبی است و هدف از آن ارائه جنبه های دیداری زیست محیطی این آبراهه پراهمیت بوده که تاکنون کمتر مورد پردازش و توجه قرار گرفته است؛‌ تا آنجا که می‌تواند عنوان اولین جشنواره عکس محیط زیست ایران را به خود اختصاص دهد.

گزارش اختتامیه سومین جشنواره عکس ایران شناسی

وی در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به پیشینه علمی و تحقیقاتی موجود در بنیاد ایران‌شناسی درخصوص مطالعات خلیج‌فارس و در کنار طرح تحقیقاتی گیا و زیا(ی) خلیج‌ فارس، نخستین اعلان همگانی جشنواره را آذر ماه ۱۳۹۱ بیان کرد که با درگذشت زنده یاد دکتر حبیبی ارسال آثار به این جشنواره تا پایان فروردین‌ماه سال جاری ادامه داشت. بنابر گفته ایشان، طی این مدت ۱۷۷۷ قطعه عکس از ۱۰۹ عکاس دریافت شد که مشارکت مردمی استان‌های هرمزگان، فارس و بوشهر بیش از سایر مناطق بوده است. در نهایت هیئت داوران ۸۲ عکس را برگزید که از آن میان سه عکس برنده و سه عکس شایسته تقدیر، طی مراسم امروز معرفی خواهند شد. نمایشگاه عکس به مدت نه روز در محل بنیاد ایران‌شناسی در تهران دایر بود و قرار است در بنیاد ایران‌شناسی شعبه بوشهر نیز به نمایش گذاشته شود.

پس از قرائت گزارش مدیر جشنواره، نماهنگی از شعرخوانی مرحوم دکتر حسن حبیبی، رئیس فقید بنیاد ایران‌‌شناسی، پخش شد و سپس پروفسور نبی‌پور، رئیس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، با موضوع «نقش تنوع زیستی خلیج فارس در توسعه اقتصادی و فرهنگی»، به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر نبی‌پور ضمن گرامیداشت یاد مرحوم دکتر حسن حبیبی، پدر علم ایران‌شناسی، طی سخنانی به چرایی و الزام به گفتمان و توجه به میراث طبیعی و تنوع زیستی، و به زبان دیگر به واژگان مرحوم دکتر حبیبی «گیا و زیا» در گستره مطالعات ایران‌شناسی، پرداخت.
بنابر گفته ایشان هرچند که در چشمان پرنفوذ و پر فروغ استاد، عشق به خلیج فارس در فراتر از گفتمان سیاسی موج می‌زد، اما پرداختن به میراث طبیعی در گستره ایران‌شناسی برخاسته از نگرش ژرف ایشان به شناخت ایران به گونه‌ای جامع و یکپارچه بوده است. بدون شک و به جرأت، استاد تنها و نخستین اندیشمندی بوده‌اند که به مطالعات ایران‌شناسی به شیوه‌ای نظام‌وار وارد شده‌اند. مرحوم استاد در نوشتار پر ارزش خود با عنوان «طراحی مقدماتی برای ایران‌شناسی نظام یافته» با تقسیم‌بندی مقولات ایران‌شناسی به عمومی و اختصاصی، پرداخت به تنوع زیستی و میراث طبیعی ایران را در رده مقوله‌های ایران‌شناسی عمومی جای داده و با طرح ایجاد گنجینه ایران‌شناسی، طبیعت را در کنار تمدن و فرهنگ ایران لحاظ کرده و از این‌رو، گنجینه ایران را شامل طبیعت، تمدن و فرهنگ ایران، معرفی کردند.

در ادامه برنامه، از کتاب دومین جشنواره عکس ایران‌شناسی با موضوع «معماری ایران‌زمین» رونمایی شد و سپس بیانیه هیئت داوران از سوی فرهاد ورهرام، داور جشنواره، قرائت شد. ایشان در بخشی از این بیانیه اظهار داشت: «خلیج فارس یکى از جذاب‌ترین، بکرترین و تأثیرگذارترین سوژه‌ها را براى ثبت و ضبط چشم زیبابینان داراست. بر این اساس در این جشنواره کوشش شده تا جنبه‌هاى اصلى این مقوله شرح و بسط داده شود و در همین راستا حدود ۲۰۰۰ عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.»
در پایان این مراسم از ۶ نفر عکاس به عنوان برگزیدگان این دوره از جشنواره تقدیر شد. بر این اساس، از حسن غفاری، امید علیزاده و امیر مینابیان با اهدای لوح تقدیر، نشان جشنواره و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد. همچنین از فرید ثانی، آرش کریمی و مجتبی محسنی با اهدای لوح تقدیر و یک جلد کتاب «وصف ایران و مناطق آن در برخی از نقشه‌های دوره اسلامی» تقدیر شد.

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست