1. خانه
  2. اخبار
  3. آثار معماری استاد لرزاده برای عکاسان معرفی شدند

آثار معماری استاد لرزاده برای عکاسان معرفی شدند

آثار معماری استاد لرزاده برای عکاسان معرفی شدند

سرویس: میراث فرهنگی
۱۳۹۰/۰۶/۰۶
۰۸-۲۸-۲۰۱۱
۱۶:۲۴:۴۵
۹۰۰۶-۰۴۲۷۵: کد خبر

خبرگزاری دانشجویان ایران – تهران
سرویس: میراث فرهنگی

در نخستین روز از برنامه‌های یادمان استاد حسین لرزاده ـ معمار بناهای تاریخی ایران ـ آثار او به عکاسان معرفی شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، مهناز چتر فیروزه ـ سرپرست مرکز هنرپژوهی نقش جهان ـ درباره‌ی مراسم یادمان استاد حسین لرزاده گفت: استاد لرزاده یکی از برجسته‌ترین معماران دوره‌ی معاصر است که آثار فراوان و شاخصی را در طول عمر پربار خود برجا گذاشته است. به همین منظور، فرهنگستان هنر در نظر دارد، برنامه‌هایی را برای هرچه پربار بودن مراسم یادمان استاد لرزاده برگزار کند.

او ادامه داد: معرفی آثار استاد لرزاده برای عکاسان، برگزاری کارگاه عملی عکاسی از آثار او، داوری آثار برای برگزاری نمایشگاه عکس از این آثار و کارگاه ماکت‌سازی مقرنس از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این یادمان هستند که از اول تا ۲۱ شهریور برگزار می‌شود.

چتر فیروزه بیان کرد: مراسم اصلی یادمان استاد لرزاده، ۲۱ شهریور در ساختمان مرکزی فرهنگستان هنر برگزار می‌شود و همزمان، نمایشگاهی از عکس‌های منتخب در نگارخانه‌ی لرزاده مؤسسه‌ی صبا به نمایش درخواهد آمد.

مهندس نوشاد رکنی ـ عضو واحد پژوهش دانشنامه‌ی معماری ایران ـ با معرفی آثار شاخص معماری زنده‌یاد استاد حسین لرزاده، ایشان را به‌عنوان آخرین نسل معماران افسانه‌ساز معرفی کرد و گفت: استاد لرزاده متولد ۱۲۸۵ خورشیدی بودند. ایشان طراحی، اجرا، تعمیر و ساخت بیش از ۸۴۰ بنای تاریخی را در طول عمر هنری‌شان به انجام رساندند و از جمله معمارانی هستند که افسانه‌های بی‌شماری را در رابطه با آثارشان می‌شنویم.

وی بیان کرد: صحن حرم اباعبدالله در کربلا، مسجد اعظم قم، مسجد امام حسین (ع) تهران، شبستان و محراب مسجد سپهسالار، مسجد امام سجاد (ع) تهران و گنبد کاخ مرمر از جمله آثار او هستند.

او کاسه‌سازی را به‌عنوان یکی از شاخصه‌های آثار استاد لرزاده معرفی کرد و افزود: استاد در تمام زمینه‌های معماری مانند مقرنس، کاسه‌سازی، گره‌سازی و … مهارت بسیار داشت. علاوه بر آن، آثار او آمیخته با عرفان است که با خلاقیت ذهن و عشق همراه بود.

این عضو دانشنامه‌ی معماری ادامه داد: بسیاری از شیوه‌های معماری در گذشته هم وجود داشت، اما آثار استاد علاوه بر داشتن زیبایی بصری، از استحکام قابل توجهی نیز برخوردار است. ایشان آخرین فردی است که به‌عنوان معمارباشی از حکومت وقت، مدرک رسمی گرفت.

وی اظهار کرد: استاد لرزاده علاوه بر آثار معماری در خوش‌نویسی، شعر و نقاشی نیز تبحر داشت. او خوشنویسی را از عمادالکتاب آموخته بود که در آثار خود هم از آن بهره می‌برد.

او اصلی‌ترین و شاخص‌ترین اثر استاد را بنای کاخ مرمر دانست و افزود: ایشان در طول عمر گهربار خود، آثار بسیاری را به یادگار گذاشته، ولی به‌جرأت می‌توان گفت، کاخ مرمر از برجسته‌ترین آثار استاد است.

رکنی تصاویر متعددی از آثار استاد را برای عکاسان معرفی و تشریح کرد.

زنده‌یاد لرزاده عضو جاوید فرهنگستان هنر است. او در سال ۱۳۱۳ به‌مناسبت هزاره‌ی حکیم فردوسی به‌خاطر طراحی و ساخت مقبره‌ی فردوسی موفق به دریافت نشان فردوسی شد. دریافت مدال درجه‌ی اول، مدال و نشان لیاقت استاد معماری، دریافت درجه‌ی کارشناس آستانه‌ی مقدسه‌ی حسینی به‌خاطر مرمت آستانه و نشان درجه‌ی یک هنری به‌عنوان برگزیده‌ی فرهنگستان هنر در سال ۱۳۸۱ از جمله جوایز او به‌شمار می‌روند.

«احیای هنرهای از یاد رفته جلدهای ۱و ۲و ۳»، «خاطرات از انقلاب تا انقلاب»، دیوان اشعار «نغمه‌ لرزاده» و مجموعه‌ی اشعار «صد امید» از آثار مکتوب و ادبی او هستند. استاد حسین لرزاده در ۲۶ شهریورماه سال ۱۳۸۳ دعوت حق را لبیک گفت.

انتهای پیام

پیشین
راه‌یافتگان به مسابقه عکاسی از تئاتر حضرت والا
پسین
نمایشگاه عکس علی زنجانی در گالری دی

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست