1. خانه
  2. اخبار
  3. سایر خبرها
  4. « عطاالله امیدوار » درگذشت

« عطاالله امیدوار » درگذشت

عکس از: مریم زندی

« عطاالله امیدوار » هنرمند تجسمی شامگاه ۱۳ دی ماه بعد از مدت‌ها مبارزه با بیماری سخت، در سن ۷۵ سالگی و در بیمارستان درگذشت.
به گزارش پایگاه عکس چیلیک ، در پی درگذشت این هنرمند، شخصیت هایی چون: سیف الله صمدیان، جاسم غضبانپور، مریم زندی، رضا رفیعی و … در شبکه اجتماعی با درج و نشر این خبر، واکنش هایی به این فقدان داشتند.
مرحوم عطالله امیدوار شخصیتی چندوجهی در ذوق‌ورزی هنری داشت به گونه ای که در حوزه موسیقی صاحب سبک بود و در حوزه نقاشی صاحب سبک، همینطور که در حوزه معماری صاحب کار بود و در حوزه عکاسی و فیلمسازی صاحب تجربه.
احمد وخشوری در سال ۱۳۷۲ طی گفت‌وگویی با عطالله امیدوار گوشه هایی ارزشمند از نگرش و تعاریف این هنرمند را در کلام و گفتار ایشان به بار نشانده بود(که به زودی منتشر خواهد شد)

مرحوم امیدوار، زاده سال ۱۳۲۵ در شهرستان بافت استان کرمان بود. تحصیلات ابتدایی خود را در شهر بافت و تحصیلات دوره متوسطه را در کرمان و پس از آن در مدرسه دارالفنون تهران به پایان رساند. از کودکی به موسیقی و آواز گرایش داشت و به همین سبب، مقام نخست آواز در دبیرستان‌های کشور را بدست آورد. در سال ۱۳۴۵ به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران راه یافت و در سال ۱۳۵۱ در رشته معماری از دانشگاه تهران دانش آموخته و ترخیص شد.
او در ادامه، به فعالیت‌های موسیقی نیز پرداخت و مجوز همکاری با برنامهٔ گل‌ها را بدست آورد. امیدوار در سال ۱۳۵۲ با سعید هرمزی آشنا شد و نزد او به فراگیری نواختن تار و سه‌تار پرداخت. قطعاتی با ساز سعید هرمزی و آواز امیدوار از آن دوران برجای مانده‌است.
او همچنین از آموزش‌های آوازِ سلیمان امیرقاسمی نیز بهره برد. وی به خواندنِ اذان در دستگاه‌های مختلف موسیقی ایرانی شهره است و با توجه به اینکه مرسوم است اذان را در بیات ترک از دستگاه شور می‌خوانند؛ ایشان اذان‌هایی را با استناد به شیوه‌های آوازی در دستگاه‌های نوا، همایون و چهارگاه خواند و از خود بر جای گذاشته است. البته که اما اذان او در دستگاه چهارگاه مورد توجه بیشتری قرار گرفت.
عطاالله امیدوار تحصیلات دانشگاهی خود را در فرانسه ادامه داد و از دانشکده معماری بوزار فرانسه با درجهٔ دکترا فارغ‌التحصیل شد.

عطاالله امیدوار به ساخت فیلم‌های کوتاه نیز مشغول بود. نمونه‌هایی از فیلم‌های او در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران، خانه هنرمندان و … به نمایش درآمده است.
عباس کیارستمی، آثار سینمایی امیدوار را به روز دانسته و در این مورد گفته بود: آنهایی که آثار امیدوار را نمی‌خواهند بفهمند درست همچون کسانی هستند که در گذشته صنعت چاپ را نمی‌فهمیدند.
علاوه بر این، در زمینه نقاشی آثاری را از سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز کرد. نمایشگاه‌های متعددی در ایران و پاریس از آثار نقاشی‌های دیجیتالی امیدوار برپا شده‌ است.
این هنرمند در حیطه عکاسی نیز صاحب نمونه کارهایی جسورانه، خلاق و بااندیشه بود. نمونه عکس های ایشان از عکاسی ماکت و عکاسی پرتره دارای تعریفی ویژه و شاخص است.
مدیریت ، همکاران و اعضای دفتر رسانه « پایگاه عکس چیلیک » ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانواده این هنرمند فقید و آرزوی سلامتی، سعادت و عاقبت بخیری برای خانواده گرامی‌شان، از درگاه حضرت پروردگار، برای روح آن بزرگوار، آمرزش، آرامش و تعالی خواستار است.

منبع: پایگاه عکس چیلیک
پیشین
تسلیت به عکاس و مدرس عکاسی «ندا رهگذر»
پسین
نمایشگاه عکس مهرداد شریفی با عنوان «فرزند زمین» در اراک

به تازگي منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست