1. خانه
  2. اخبار
  3. سایر خبرها
  4. گزارش اختتامیه دومین سوگواره سرخ و سیاه به رنگ عشق

گزارش اختتامیه دومین سوگواره سرخ و سیاه به رنگ عشق

عصر روز پنجشنبه ۲۶ آذر در مراسم افتتاحیه دومین سوگواره هنرهای تجسمی سرخ و سیاه به رنگ عشق جوایز خود را دریافت نمودند.
به گزارش پایگاه عکس چیلیک به نقل از روابط عمومی دومین سوگواره هنرهای تجسمی برج میلاد تهران در این مراسم که با حضور هنرمندان شرکت کننده، داوران و مسئولین برج میلاد تهران در محل سالن رواق هنری تهران اجرا شد، مسعود زنده روح کرمانی دبیر این سوگواره، ضمن اعلام چگونگی برگزاری این دوره پیشنهاد شکل گیری دبیرخانه دائمی برای دوره های آتی را درخواست کرد و گفت: برج میلاد تهران تنها نهادی است که دو دوره در حال برگزاری شایسته این سوگواره است و در زمینه ایجاد فضا برای هنرمندان تجسمی برای خلق آثار هنر دینی فعالانه کوشا است و پایبند به اجرای تعهدات خود همانند چاپ کتاب دوره قبل که نشان دهنده حمایت مدیران این مجموعه از هنر دینی است.
وی ادامه داد که با داشتن دبیرخانه دائمی ارتباط بین هنرمند و سوگواره همیشگی خواهد شد و در این میان با کمک اساتید می توان به آثاری ارزشمند از سراسر ایران دسترسی پیدا نمود. وی حضور هنرمندان شهرستانی را در این دوره قابل ستایش دانست و از حضور ۶۵ درصدی هنرمندان شهرستان در این دوره خبر داد.
زنده روح در پایان گفت که این آثار قابلیت نمایش در سطح شهر تهران را دارد و سازمان زیباسازی شهرداری تهران برای سال آینده می تواند بخشی از آثار را برای بیلبوردهای تهران خریداری نماید.

سرخو سیاه به رنگ عشق 2رونمایی کتاب دوره اول سوگواره
در ادامه کتاب نخستین دوره این سوگواره توسط شریفی مدیر عامل برج، بی آزار قائم مقام برج، کورش پارسا نژاد و حسن غفاری رونمایی گردید.
این کتاب در ۱۳۲ صفحه و قطع خشتی طراحی و دارای ۱۴۱ اثر ۱۱۹ از هنرمند پذیرفته شده نخستین سوگواره است. در بخش عکاسی که داوران آن دوره امیرعلی جوادیان، مهدی وثوق‫نیا و حسن غفاری بودند تعداد ۴۷ اثر و در بخش پوستر به داوری ابراهیم حقیقی، مسعود نجابتی و کوروش پارسا‫نژاد تعداد ۳۷ اثر و در بخش تصویرگری تعداد ۵۷ اثر از ۳۹ هنرمند تصویرگر به داوری علی هاشمی شهرکی، علی خدایی و محمدعلی بنی‫اسدی داوران این بخش بوده‫اند.

برگزاری بین المللی در سومین دوره
در ادامه مراسم علیرضا شریفی مدیرعامل برج میلاد تهران ضمن اعلام ایجاد دبیرخانه دائمی از زنده روح خواست که برای ایجاد دبیرخانه دائمی این سوگواره از روز پایان این دوره کار خود را شروع نماید و اعلام کرد که برج میلاد از این پیشنهاد استقبال کرده و تلاش دارد که در دوره بعد امکان برگزاری این سوگواره به شکل بین المللی را فراهم آورد.
وی گفت که یکی از اهداف این مجموعه ارتباط و شناسایی آثار هنرمندان خارجی است که در زمینه عاشورا کار کرده اند و با وسعتی که اسلام در جهان دارد گونه های متفاوتی از برگزاری در سایر کشورها انجام می گردد که برای ما قابل ستایش است.
مدیر عامل برج تهران افزود که در یک بررسی اجمالی می توان به انواع عزاداری در محرم در اقصا نقاط دنیا اشاره نمود که بر اساس فرهنگ خود جلوه های ویژه ای را برای هنرمندان بوجود خواهد آورد و ما از نمایش این گونه آثار برای سوگواره سرخ وسیاه حمایت خواهیم کرد.
وی در پایان اضافه کرد که برج میلاد تهران در پی بازنمایی و حفاظت از نمایش هایی است که در سالیان دور بر اساس فرهنگ ایرانی اسلامی برگزار می شد و شاید امروز مردم کمتر با آن آشنا باشند و به همین دلیل در این چند سال سوگواره خیمه‫ها و نجواها را برگزار می کنیم که هم از این فرهنگ حفاظت کرده باشیم و هم گونه های آیین عاشورایی را به مردم بیشتر بشناسانیم که این نشان دهنده حمایت ما از هنرهای دینی چه در بخش های تجسمی، نمایشی، ادبیات و موسیقی مذهبی است.

سرخ و سیاه به رنگ عشق 2دیگر گونه دیدن یک آیین مذهبی
در ادامه برنامه علیرضا کریمی صارمی از داوران بخش عکس بیانیه هیأت داوران را قرائت نمود. در بخشی از این بیانیه آمده است: هر چند که تعدادی آثار بدلیل عدم همسویی با اهداف فراخوان و یا ضعف در ایده و دید از بخش مسابقه حذف شدند، اما هیات داوران با آثار خوبی روبرو گردیدند و با نگاه ویژه برای این دوره سوگواره تعداد ۱۲۳ اثر از ۹۷ هنرمند عکاس، طراح گرافیگ و تصویرگر را انتخاب نمود که با نگاه خلاقه خود، دیگر گونه دیدن یک آیین مذهبی که ریشه در فرهنگ و هنر این مرز و بوم دارد را به ما نشان دهد.

مستنداتمان را حفظ کنیم
حسن غفاری در بین مراسم سخنانی کوتاه عنوان نمود و گفت که این سوگواره به شکل حرفه ای برگزار و کم کم نگاه ویژه خود را در جامعه هنری پیدا نموده است.
وی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان برای چاپ کتاب دوره قبل گفت: حفظ مستندات یک جشنواره یا سوگواره از خود آن مهمتر است و امروز با این کتاب می توانیم بگوییم که هنرمندان عکاس، تصویرگر و طراح گرافیک در سال گذشته چه آثاری را خلق نمودند و برای آیندگان چه به جا گذاشته اند.
در ادامه مراسم اسامی برگزیدگان به این ترتیب اعلام و پس از آن نمایشگاه این دوره در رواق هنری میلاد با حضور مدیران برج میلاد، داوران و هنرمندان افتتاح گردید.

برگزیدگان بخش پوستر؛ نفر نخست: محمدرسول عسگری از چهارمحال بختیاری، نفر دوم: حسین کریمی از اراک و نفر سوم: سعید ولی نژاد از تبریز
تقدیرشدگان: فرید نامی از بابل، سیدحسین جعفرنژاد از بابل و سعید ولی نژاد از تبریز و وحید اسدی از ایلام
برگزیدگان بخش تصویرگری؛ نفر نخست: رضا مکتبی از تهران، نفر دوم: محمود آزادنیا از مشهد، نفر سوم: سحر حقگو از تهران
تقدیرشدگان: مجموعه آثار نرگس محمدی از تهران، مجموعه آثار محسن محمد میرزایی از تهران، حسن عامه کن از تهران، سیدحسام طباطبایی از تهران
برگزیدگان بخش عکاسی؛ نفر نخست: مهدی ساعت‫ساز از تهران، نفر دوم: جواد عسکراوغلی از ارومیه و نفر سوم: محمدرضا مسندانی از بندرعباس
تقدیرشدگان: سیدحسین حدائقی از رشت و رضا واعظ پور از تهران
بخش ویژه: نفر نخست: شاهین نوبری از تهران، نفر دوم: فاطمه نصیری از تهران و نفر سوم نرگس محمدی از تهران
نمایشگاه این سوگواره تا ۴ دیماه برای بازدید عموم در رواق هنری برج میلاد ادامه دارد.
عکس : سروش زنده روح کرمانی

منبع: پایگاه عکس چیلیک

پیشین
نمایشگاه عکس « مراغه قاجار » در موزه ایلخانی مراغه
پسین
عکاسان برگزیده مسابقه عکاسی صنعت تاسیسات معرفی شدند

به تازگي منتشر شده

۳ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • با سلام.
    در سوگواره دوم عکسی را دیدم که هیچ نشانی از نماد عاشورایی یا نزدیک به مفهوم عکس محرم و عاشورا باشه را ندیدم یا در محتوای اثر اصلا عاشورایی درک نکردم… در حالیکه همان عکس مقام هم آورده!!!
    گاهی به داوری داورهای محترم شک می کنم!!!!

    پاسخ
  • سلام
    متاسفم که داوران درکی از واقعه عاشورا نداشتند و مغز و مفهومی در عکس های منتخب مشاهده نمیشد .

    پاسخ
    • مرتضی فتاحی
      ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ۱۱:۲۹

      آقای مرتضی
      سلام
      به عنوان کسی که در این مسابقه اصلا عکسی نه فرستاد و نه دارد عرض می کنم :
      با چه استدلالی داوران را به عدم درک عاشورا متهم می کنید؟
      چقدر راحت تمامی عکس های نمایشگاه گروهی را فاقد مغز عنوان می کنید؟
      به گونه ای نظر بگذارید که من و امثال من تصور نکنیم که چون عکس تان راه پیدا نکرده اینطوری با بغض اتهام می زنید .

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست